Certificate of conformity Ghana

Ghana: Certificate of Conformity verplicht

Certificate of conformity Ghana

17 jan 2019

EasyPASS

De regering van Ghana voert een conformiteitsprogramma (Verification of Conformity Program) of EasyPASS Programma in.

Om aan dit programma te voldoen, moeten bepaalde goederen die worden geëxporteerd naar Ghana worden begeleid door een conformiteitscertificaat (Certificate of Conformity of COC).
Dit certificaat is verplicht vanaf 1 januari 2019 en dient aangevraagd te worden door de exporteur. Het certificaat bevestigt dat de te exporteren producten voldoen aan internationale, nationale en zelfs regionale normen en kan worden verkregen via een extern inspectiebureau.

Goederen die aankomen zonder certificaat kunnen niet worden ingeklaard en worden derhalve niet toegelaten. Daarnaast zijn er hoge douaneboetes.

Certificate of Conformity (COC)

Er dient een Certificate of Conformity te worden opgemaakt voor de volgende goederen:  Speelgoed, spellen en sportuitrusting / Electrische – en electronische producten  / Chemische producten /  Mechanische materialen en gastoestellen / Pulp van hout, papier en karton / Bouwmateriaal / Brandstof en aardolie producten / Textiel en lederwaren / Mijnbouwuitrusting en onderdelen /
Glas en glaswerk.

Het is verboden de volgende tweedehandsgoederen naar Ghana te exporteren: Ondergoed en zakdoeken / Matrassen / Sanitair / Koelkasten en vriezers / LPG- cilinders / Namaak artikelen.

Meer informatie over verschepingen naar Ghana ?

Aarzel niet om contact met ons op de nemen voor meer informatie.

 

Bron: Bureau Veritas