Brexit

Brexit: EORI nummer is nodig

Brexit

28 mrt 2019

Brexit nieuwe datum 12 april 2019

Op 29 maart 2019 zou het Verenigd Koninkrijk uit de EU stappen, echter de Brexit datum is uitgesteld tot 12 april 2019.

Door de onzekerheid over de Brexit zijn er momenteel nog veel verschepingen naar het Verenigd Koningrijk.
Zorg dat u klaar bent voor een eventuele Brexit door alvast de volgende voorbereidingen te treffen:

 • EORI Nummer (Economic Operator Registration and Verification nummer)
  Er is een EORI nummer nodig om goederen uit- en in te kunnen klaren. Dit nummer kunt u, mits in het bezit van een geldig btw-nummer, aanvragen bij de belastingdienst, afdeling douane.
 • BTW Verlegging
  Met een BTW verlegging hoeft de BTW bij invoer niet direct betaald te worden. Betaling kan dan uitgesteld worden tot u de periodieke btw-aangifte doet. Hiervoor heeft u wel een vergunning (artikel 23) nodig. Dit kunt u aanvragen bij de belastingdienst, afdeling douane.
 • Vergunningen
  Indien u handel drijft met VK kan het zijn dat u een vergunning nodig heeft. Het is zaak dit ruim tevoren na te gaan en indien nodig, aan te vragen.
 • Invoerrechten
  Bij de douane kan een Bindende Tarief Inlichting (BTI) worden aangevraagd voor een specifiek product. Op deze manier weet u welke goederencode van toepassing is en welk percentage aan invoerrechten u dient te betalen.
 • Wisselkoersrisico’s
  Het Britse pond is zeer instabiel en het ziet er niet naar uit dat dit op korte termijn zal veranderen. Tussen het moment van factureren en betalen kan de koers van de valuta wijzigen. Er bestaan verschillende mogelijkheden om valutarisico’s af te dekken, neem hiervoor contact op met uw bank.

Meer vragen over EORI ?

Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie.