REX mandatory in 22 countries

REX-systeem uitgebreid met 22 extra landen

REX mandatory in 22 countries

19 feb 2019

Registered Exporter

In 2017 is het REX-systeem van gestart gegaan in Canada, Turkije, Noorwegen en Zwitserland, maar dit werd al snel uitgebreid naar o.a. Mexico, Japan en Singapore.

Vanaf januari 2019 is het systeem uitgebreid met 22 extra landen: Bangladesh / Benin / Burkina Faso / Cambodja / Filipijnen / Haïti / Indonesië / Kaapverdië / Kirgizië / Lesotho / Madagascar / Mauritanië / Mongolië / Nigeria / Oezbekistan / Paraguay / Samoa / Senegal / Tadzjikistan / Uganda / Vanuatu eilanden / Vietnam

Door de invoering van dit elektronisch systeem komt het gebruik van het certificaat Form-A en eventueel een oorsprongsverklaring te vervallen. De exporteur dient zich te laten registreren bij de bevoegde autoriteiten in het begunstigde land, waar hij de status krijgt van geregistreerd exporteur en een REX-identificatienummer ontvangt.

De exporteur mag zelf een verklaring omtrent de oorsprong van de goederen opstellen (dit wordt meestal op de factuur vermeld). Deze verklaring wordt ook wel een attest van oorsprong genoemd. Het REX-identificatienummer dient verplicht op het oorsprongsattest te worden vermeld.

Het attest van oorsprong neemt de rol en de functie over van het certificaat Form-A. Het REX-systeem wordt geleidelijk ingevoerd en het Form-A zal in juni 2020 verdwijnen.

Meer informatie over REX (Registered Exporter) ?

Aarzel niet om ons te contacteren over REX.