Australië

Informatie over transport Australië

Onze diensten reiken tot aan de andere kant van de wereld; Australië voelt bijna als een tweede thuis. Embassy Freight Services Europe N.V. vervoert veel containers Down Under. Naast het varen van containers versturen we ook vele zendingen met luchtvracht naar Australië. Onze lokale agenten handelen al uw zendingen af en zijn in de grootste steden ter plaatse. Wij bieden u de volgende services voor al uw transporten (export, import, cross trades en het opmaken van douanedocumenten):

De Australische kantoren van onze agent zijn gevestigd in de volgende plaatsen:

 • Melbourne
 • Sydney
 • Brisbane
 • Adelaide
 • Freemantle

Wij hebben geen eigen kantoor in Australië, wel goede samenwerkingen met betrouwbare agenten.

Wilt u weten waar onze kantoren gevestigd zijn? Kijk op www.embassyfreight.com.

Benodigde vervoersdocumenten voor export en import Australië

 • Handelsfactuur: Voor de inklaring van goederen is minimaal 1 factuur vereist. Deze moet in het Engels zijn opgesteld.
 • Certificaten van oorsprong: Certificaten van oorsprong zijn niet verplicht, tenzij de importeur er specifiek naar vraagt. Een certificaat van oorsprong vraagt u aan bij de Kamer van Koophandel.
 • Transportdocumenten: B/L of Airwaybill
 • Paklijsten: Een paklijst moet een nauwkeurig overzicht geven van de afzonderlijke verpakkingen met merk, nummers, bruto- en nettogewicht en inhoud.
 • Enig Document: Het Enig Document (ED) is een standaardformulier waarmee u onder andere aangifte ten uitvoer doet bij de douane. Wij kunnen de aangifte digitaal voor u doen.
 • Overige documenten
 • Packing declaration: Bij containervervoer is de verzender verplicht een ‘Packing Declaration’ te sturen, aan de douaneagent of importeur in Australië waarin staat vermeld of er stro en/of hout als verpakking is gebruikt.
 • Treatment Certificate of ISPM 15: Australië accepteert verpakkingshout (inclusief stuwhout) dat conform de ‘Guidelines for regulating wood packaging material in international trade, ISPM 15’ behandeld en gemarkeerd is. Er moet er een verklaring door de exporteur worden bijgevoegd.
 • Pro-formafactuur: De pro-formafactuur is nodig voor de aanvraag van een (niet)-automatische invoervergunning.

Wees attent op het feit dat de wetgeving van Australië regelmatig wordt gewijzigd.

LET OP: de benodigde documenten kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wij adviseren u om vooraf aan de verscheping contact te hebben met uw contactpersoon om de juiste documenten te checken.

(Bron: Rijksdienst voor Ondernemers (RvO))

Facts & figures Australië

Australië, officieel het Gemenebest Australië is een land op het zuidelijk halfrond bestaande uit het Australische vasteland en een groot aantal eilanden in de Indische en Grote Oceaan, waarvan Tasmanië het grootste is.

(bron: Wikipedia)

Australische economie

Als modern westers land heeft Australië een vrije-markt economie met minimale overheidsbemoeienis. Australië is een zeer welvarend land met een inkomen per hoofd van de bevolking van $43.000 per jaar (2013). Kenmerkend voor de ontwikkeling van de Australische economie is de snelle en ingrijpende verandering van een overwegend agrarisch land naar een moderne industriële staat. Door de ontdekking van een aantal delfstoffen (o.a. bauxiet, uranium, ijzererts) heeft de mijnbouw zich bijzonder goed ontwikkeld. Van de totale exportwaarde nemen mijnbouwproducten nu 40% in.

(bron: landenweb.nl)

Meer informatie over luchtvracht of zeevracht ?

Bezoek onze activiteiten pagina over luchtvracht of neem een kijkje bij de zeevracht pagina onder activiteiten.

Heeft u nog vragen of wenst u een boeking door te geven, contacteer ons op embassy@embassy-freight.be of airfreight@embassy-freight.be.