Containers

FCL (Full Container Load)

FCL (full container load) houdt in dat de verscheper de volledige ruimte van de container gebruikt om enkel zijn goederen te vervoeren. Er komen dus geen goederen van andere eigenaars bij in deze container. Voor de meest gangbare bestemmingen is er een standaardtarief zodat de klant meteen weet wat een zending zal kosten, alsook een afvaartenlijst die de voorziene datum van vertrek en aankomst weergeeft.

Special Equipment

Naast het General Purpose Equipment, zoals een 20ft GP en 40ft GP container, bestaan er nog tal van andere soorten containers. Denk bijvoorbeeld aan Flat Rack en Open Top containers voor buitenmaatse ladingen, of Reefer containers voor het vervoer van temperatuurgevoelige goederen.

Voor elke goederensoort -en hoeveelheid bestaat er dus een optimale oplossing.

Flexitank

Flexitanks worden gebruikt om de transportkosten voor bulkgoederen te verlagen (zowel vast als vloeibaar). Dit gaat van grote volumes ongevaarlijke chemicaliën tot voedingswaren. Deze Flexitanks worden aangebracht in 20ft of 40ft containers en zijn economisch voordeliger dan bijvoorbeeld het gebruik van tankcontainers (tot 40% zelfs!).

In nauwe samenspraak met de klant worden deze flexitanks geproduceerd van 10000 tot 28000 liter inhoud. De inhoud varieert afhankelijk van de vloeistofdichtheid. Het is belangrijk dat het gevulde gewicht de 24 ton niet overschrijdt.

Wat kan er getransporteerd worden in een flexitank ?

–          Chemicaliën, oliën, emulsies, latex

–          Siliconen, silicaten, kleurstoffen et cetera

–          Voedingswaren, wijn, fruitsappen, concentraten

–          Water et cetera

Flat Rack

Flat Rack containers zijn geschikt voor het transport van buitenmaatse goederen. De Flat Rack containers kunnen over op- en inklapbare kopschotten beschikken voor betere en snellere behandeling op de terminals.

Open top

Open Top containers zijn geschikt voor het transport van (qua hoogte) buitenmaatse goederen. Bij deze containers wordt een afneembaar dekzeil geleverd dat echter bij te grote overhoogte niet meer gebruikt kan worden. In een dergelijke situatie zouden de goederen met aparte dekzeilen afgedekt kunnen worden.

Reefers

Reefer containers zijn geschikt voor het transport van goederen die temperatuur gecontroleerd  vervoerd moeten worden. Deze kunnen zowel min als plus 0 graden Celsius ingesteld worden.

In verband met de condensatie kunnen ventilatiegaten geopend of gesloten worden. Dit is afhankelijk van de goederen. Voor bepaalde goederen die gevoelig zijn voor temperatuurschommelingen worden recorders bijgeladen die de temperatuur op gezette tijden peilen en registreren.

45’HC Container

45’HC containers hebben dezelfde breedte en hoogte in vergelijking met een gewone 40’ HC, maar de lengte is wel verschillend. 45’HC containers hebben een lengte van 13,716 m tegenover een lengte van 12,192 m voor een 40’HC. Goederen met een lengte langer dan 12 meter, maar minder dan 13,55 m kunnen dus perfect met een 45’HC container verscheept worden.

Hardtop container

Een Hardtop container heeft dezelfde afmetingen als een standaard open top container, maar beschikt over een verwijderbaar dak (dus geen afdekzeil). Op deze manier is de container zeer gemakkelijk van bovenaf te laden. Dit afsluitbaar dak is de meest handige en veilige afdichting voor een open top container

Afmetingen

Voor elke goederensoort –en hoeveelheid bestaat er dus een passende oplossing. Onze taak bestaat er in om de beste voor u uit te zoeken. Om te weten welke container u nodig heeft voor uw zending, kunt u onze containerdetails raadplegen. Mocht u er niet uitkomen, neem dan gerust contact op met één van onze medewerkers. Zij staan u graag te woord voor een passend advies.

Uw contactpersoon

Handen

Sales department

T +32 3 646 0447

embassy@embassy-freight.be

Service contact form NL